dagprojecten
  dagprojecten  

 

 

 

 

algemeen

In onze dagprojecten werken wij in één dag met álle leerlingen van groep 1 t/m 8 aan een theatervoorstelling, waarin zowel wordt geacteerd als gedanst en (soms) aan akrobatiek wordt gedaan. Dit maakt de voorstellingen zeer afwisselend: de ene groep voert een wervelende dans uit, de andere een flitsende akrobatiekshow, weer anderen spelen een rol enz. waarbij de kleutertjes vertederen en de groten kunnen spetteren.

groepsindeling

Zo'n afwisselende voorstelling kunnen we maken, omdat we de school in 4 bouwen verdelen. Hierbij hebben wij de aangeboden stof steeds op het niveau van de betreffende leeftijd/groep afgestemd.

  • KL : kleuterbouw, groep 1,2
  • OB : onderbouw, groep 3,4
  • MB : middenbouw, groep 5,6
  • BB : bovenbouw, groep 7,8

De indeling in vieren is voor de afwisseling zeer effectief gebleken, maar soms hanteert een school een andere indeling zoals de leerlingen van groep 6,7 en 8 in één combiklas. Tóch zullen wij dan -vanwege weer het leeftijdsadequate karakter van de stof- vragen om de groep 6 kinderen bij die van groep 5 te zetten en de kinderen van groep 7 en 8 bij elkaar. Want wat leuk is voor groep 6, kan door groep 8 als kinderachtig worden ervaren.

tijdsduur

Een dagproject duurt 6,75 uur, bijvoorbeeld van 08.45 - 15.30 uur. De laatste twee uur hiervan gaan op aan generale, plaspauze / binnenkomst publiek en de voorstelling. De voorstelling beslaat de laatste drie kwartier. Kijk voor het roostervoorbeeld bij de dag.

splitsen

Boven de 270 leerlingen kunnen wij nog wel met 4 docenten komen, het wordt alleen erg vol en veel. In zo'n geval raden wij aan om het in twee keer te doen. Je splitst de school verticaal in tweeën, zodat op beide dagen de vier bouwen vertegenwoordigd zijn.

decemberspecial

We hebben 10 dagprojecten waarvan 9 het hele jaar door gespeeld kunnen worden.
De Penariepieten is bedacht om tussen Sinterklaas en Kerstmis te worden opgevoerd. De Zevende Hemel kan als decemberspecial (maar ook het hele jaar door) worden opgevoerd.

 

 

Hoe leuk is zo'n dagproject?

Beleef hieronder de sfeer aan het eind
van de voorstelling.