Hollywood  
 

Zin in een feestje? Met Hollywood krijgt u het!

inhoud

In dit project zitten vier klassen in het rusteloze ritme van de filmbizz, volkomen opgaand in een competitiestrijd met ‘n knipoog. Doorgaans gaat het om vier klassen, maar dit aantal kan eventueel oplopen tot vijf, maximaal zes. De dag duurt dan wel langer.

de Oscar

Er wordt toegewerkt naar het hoogtepunt van de dag: de Oscaruitreiking vol glitter en glamour, waarbij elke klas een scène van ongeveer 10 minuten presenteert. De scènes komen uit de volgende films / filmstijlen:

de jury

Een jury van kopstukken uit de filmwereld (lees: docenten van school) deelt natuurlijk Oscars uit voor de beste acteur / actrice, de beste dans, het beste decor enz. Uiteraard kan ook een Oscar voor de beste 'blooper' worden uitgedeeld. Als elke klas maar met een Oscar naar huis gaat.

Spring levert per filmstijl een plot, een rolverdeling en eventueel teksten. Behalve dat ze bezig zijn met dans en spel ritselen de leerlingen zelf hun kostuum bij elkaar, schminken ze elkaar (onder begeleiding!), bedenken en maken ze met de hele klas het decor!

 

 

de jury heeft het meoilijk - Visser 't Hooft