op maat

 

 

 

 

algemeen

Soms wordt ons gevraagd om voor een speciale gelegenheid een project op maat te maken. In de loop der jaren hebben wij de meest uiteenlopende projecten op maat gemaakt. Van Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft met peuterleidsters tot Saturday Night Fever met V&D medewerkers.

kosten

Een project op maat is voor die éne keer en niet bedoeld om in ons vaste aanbod opgenomen te worden. Dat betekent dat we de ontwikkelingskosten in rekening brengen. De hoogte hiervan kan per keer verschillen. Het ene project vergt nu eenmaal meer voorbereiding dan het andere: zijn er vergaderingen nodig, moet er speciaal materiaal ingekocht worden enzovoorts. Maar hoe gaat zoiets nu? Hieronder twee voorbeelden.

Hoekelum

Het Geldersch Landschap wilde voor de viering van het 75-jarig bestaan op het landgoed Hoekelum te Bennekom iets spectaculairs. Het liefst in een buitenvoorstelling door leerlingen van basisscholen uit de buurt. Een act waarin ook belanghebbende instellingen in het zonnetje gezet konden worden. Onze goede ervaringen met de Alexanderschool in Bennekom kwamen goed van pas. Meedenkend kwamen al direct steekwoorden bovendrijven als natuur, bomen, elfen, aardmannen, nimfen e.d.

Een inspirerende samenwerking! Het project groeide gestaag. Het was die dag stralend weer en er was veel publiek. Iedereen reageerde zeer enthousiast, de leerlingen vonden het "hardstikke gaaf". Voor alle betrokkenen een fantastische afsluiting.

Waterlelie

School De Waterlelie (expertisecentrum voor onderwijs en epilepsie) in Cruquius had een 'Dromenproject' bedacht voor alle leerlingen, van klein tot groot, SO én VSO.
Van elk groepje werden dromen van de kinderen verzameld, variërend van prinses tot ober in de skybox van Ajax, van enge dromen en slapsticks tot glorieuze dromen vol applaus. De kinderen in het middelpunt, dus.

De niet bepaald samenhangende lijstjes per groep werkten wij uit tot werkbare scripts. In een week werden alle dromen gespeeld, gedanst en gefilmd. Door ' De Kouwe Kant' werd alles tot een geweldige film gemonteerd.

Het resultaat was DAVEREND! De presentatie was geheel in stijl met rode loper, kinderen in gala outfit. En Iedereen (kinderen, hun ouders, broers, zussen, opa's en oma's) was laaiend enthousiast én diep ontroerd. Al die toekomstdromen waren toch maar even vormgegeven.